€ 5.000 subsidie

Internationaal Ondernemen Drenthe

Met deze regeling stelt de provincie  Drenthe geld beschikbaar voor internationale activiteiten.

Dat houdt in dat Eenmanszaken, ZZP’ers en MKB’ers in Drenthe gebruik kunnen maken van de aantrekkelijke investeringssubsidie tot € 5.000 voor bijvoorbeeld hun website of webshop.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden? Lees dan verder. 

Liever direct contact?

Direct een afspraak?

De provincie Drenthe wil ondernemers stimuleren om zich meer op export te richten. Vanuit de subsidieregeling Internationaal Ondernemen Drenthe is daarom geld beschikbaar voor internationale activiteiten.

techniek
leverancier

Internationaal Ondernemen

Webzuiver kan jouw onderneming ondersteunen bij de voorbereiding en implementatie van de processen die behoren bij internationaal ondernemen.

Denk het ontwikkelen van een internationale website of webshop, het toevoegen van extra talen op je bestaande site en het aanpassen van het inhoudelijke, logistieke en financiële proces van je webshop.  Heb jij plannen op dit vlak, dan denken we graag met je mee.

Hoe werkt het? (2 eenvoudige stappen)

  1. We beoordelen gezamenlijk (in ongeveer twintig minuten) waar je staat op het gebied van internationale plannen. Je ontvangt een persoonlijk advies en de bijbehorende offerte.
  2. Vraag de subsidie aan (maximaal € 5.000).
MKB Advies Voucher

veelgestelde vragen over

Subsidie Internationaal Ondernemen Drenthe

Elke mkb-onderneming, inclusief ZZP’ers, gevestigd in Drenthe, kan eenmalig gebruik maken van de subsidieregeling.

De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten, tot een maximum van € 5.000.

Ja: mits je nu nog geen internationale leveringen verzorgt of een nieuwe markt wilt betreden.

Dan valt het inrichten, vertalen en de aanpassing van het logistieke en organisatorische binnen de kaders van de subsidie.

Ja, Onder voorwaarden!

Subsidie kan worden verstrekt voor de kosten van:

Vertaling export: het door een externe deskundige laten vertalen van bedrijfs-, marketing-, of productinformatie van de onderneming van de aanvrager naar een buitenlandse taal inclusief de (eventuele) online implementatie van de vertaling op de (nieuwe) website en/of webapplicatie(s) van de aanvrager ten behoeve van de nieuwe buitenlandse markt;

Ontwikkelingsprogramma: het laten uitvoeren van een programma binnen de onderneming van de aanvrager door een externe deskundige. Het is gericht op de aanpassing of ontwikkeling van bestaande producten of diensten tot exporteerbare producten. Of om het geschikt maken van het eigen distributieproces voor de export.

De aanvraag voor subsidie kan worden ingediend van 1 januari 2023 tot 1 januari 2024. Er is voor 2023 een subsidieplafond van € 100.000 we adviseren je daarom om zo snel mogelijk contact op te nemen voor een persoonlijk advies.

Ontdek jouw online kansen met onze gratis quickscan

Vul hier onder je gegevens in en wij gaan voor jou een Quick Scan toepassen op je website. Binnen enkele dagen ontvang je van ons een rapport van de scan.