€ 3.000 subsidie

Digitaliseringsvoucher Drenthe 2023

Deze subsidie kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het opzetten of verbeteren van een webshop, het koppelen van een webshop aan je voorraadadministratie of het implementeren van een PIM-systeem.

Dat houdt in dat Eenmanszaken, ZZP’ers en MKB’ers in Drenthe gebruik kunnen maken van de aantrekkelijke investeringssubsidie tot € 3.000.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden? Lees dan verder. 

Liever direct contact?

Direct een afspraak?

Ben jij een Drentse mkb’er en wil je jouw onderneming (meer) digitaal maken? Dat kan met de subsidie Digitaliseringsvoucher Drenthe 2023. Ontvang max.€ 3.000 subsidie voor de aanschaf of verbetering van producten, diensten en/of processen voor digitalisering.

MKB
ondernemer?

Verbeter jouw online positie

Webzuiver kan jouw onderneming ondersteunen bij de digitalisering, automatisering en optimalisering van processen, digitale dienstverlening en/of digitale verkoopkanalen. Heb jij plannen op dit vlak, dan denken we graag met je mee.

Hoe werkt het? (2 eenvoudige stappen)

  1. We beoordelen gezamenlijk (in ongeveer twintig minuten) waar je staat op het gebied van digitalisering. Je ontvangt een persoonlijk advies en de bijbehorende offerte.
  2. Vraag de subsidie aan (maximaal € 3.000).
MKB Advies Voucher

veelgestelde vragen over

Digitaliserings-voucher Drenthe 2023

Elke mkb-onderneming, inclusief ZZP’ers, gevestigd in Drenthe, kan eenmalig gebruik maken van de subsidieregeling.

Je hebt op het moment van aanvragen ten minste 1 bestaande fysieke vestiging in Drenthe, waaruit activiteiten worden uitgevoerd

Kosten die niet in aanmerking komen voor subsidie: interne kosten, interne leveringen tussen bedrijven die in een groep verbonden zijn, SEO en SEA, aanschaf van hardware, trainingen en workshops en kennisinhuur/advieskosten

De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten, tot een maximum van € 3.000. Het minimale subsidiebedrag is € 1.500.

Deze subsidie kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het opzetten of verbeteren van een webshop, het koppelen van een webshop aan je voorraadadministratie of het implementeren van een PIM-systeem.

Het digitaliseren van bedrijfsprocessen, zoals bijvoorbeeld het ontwikkelen van een API koppeling tussen uw bedrijfssoftware en het CMS systeem of het digitaliseren van diverse processen (orderverwerking) valt ook binnen de subsidie regeling.

De activiteit waarvoor subsidie wordt aangevraagd moet bijdragen aan behoud of vergroten van omzet of winst, verbetering van het digitale bereik of verbetering van de digitale weerbaarheid

De wettelijke termijn is 13 weken, nadat alle benodigde stukken zijn ontvangen. In de praktijk duurt dit veel korter.

Bij goedkeuring ontvang je direct de subsidie. Na het afronden van het traject kun je worden gevraagd om stukken aan te leveren ter bewijs van de uitvoering. Je bent verplicht hieraan mee te werken.

De aanvraag voor subsidie kan worden ingediend van 15 mei 2023 tot en met 30 juni 2023. Omdat het opstellen van het projectplan enige tijd vergt adviseren we je om zo snel mogelijk contact op te nemen voor een persoonlijk advies.

Ontdek jouw online kansen met onze gratis quickscan

Vul hier onder je gegevens in en wij gaan voor jou een Quick Scan toepassen op je website. Binnen enkele dagen ontvang je van ons een rapport van de scan.