€ 3.000 subsidie

MKB Advies Voucher

Met deze regeling kunnen in Drenthe gevestigde MKB’ers subsidie aanvragen voor bedrijfsontwikkelingen die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van een slimme en groene economie mét impact in Drenthe.

Dat houdt in dat Eenmanszaken, ZZP’ers en MKB’ers in Drenthe gebruik kunnen maken van de aantrekkelijke investeringssubsidie tot € 3.000.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden? Lees dan verder. 

Liever direct contact?

Direct een afspraak?

Is jouw bedrijf digitaal klaar voor de toekomst? Ondernemers die gebruikmaken van digitale mogelijkheden groeien sneller, zijn winstgevender en werken efficiënter dan ondernemers die dat niet doen. Digitalisering maakt dus dat bedrijven zekerder zijn van een mooie toekomst.

Kennis
leverancier

Thema Slim

Webzuiver kan jouw onderneming ondersteunen bij de digitalisering, automatisering en optimalisering van processen, digitale dienstverlening en/of digitale verkoopkanalen. Heb jij plannen op dit vlak, dan denken we graag met je mee.

Hoe werkt het? (2 eenvoudige stappen)

  1. We beoordelen gezamenlijk (in ongeveer twintig minuten) waar je staat op het gebied van digitalisering. Je ontvangt een persoonlijk advies en de bijbehorende offerte.
  2. Vraag de subsidie aan (maximaal € 3.000).
MKB Advies Voucher

veelgestelde vragen over

Subsidie MKB Advies Voucher

Elke mkb-onderneming, inclusief ZZP’ers, gevestigd in Drenthe, kan eenmalig gebruik maken van de subsidieregeling.

Slim: bedrijfsontwikkeling op het gebied van innovatie en/of een meer digitale/datagedreven bedrijfsvoering. De beoogde maatregelen waarvoor advies nodig is, richten zich hierbij op:

  1. technologische innovatie;
  2. marktinnovatie;
  3. digitalisering, automatisering en optimalisering van processen;
  4. ontwikkeling van nieuwe digitale business- en verdienmodellen, digitale dienstverlening en/of digitale verkoopkanalen;
  5. aanpak digitale veiligheid.

De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten, tot een maximum van € 3.000. Het minimale subsidiebedrag is € 1.000.

Het bouwen, beheren en inrichten van websites en social media kanalen is niet subsidiabel.

Het digitaliseren van bedrijfsprocessen, zoals bijvoorbeeld het ontwikkelen van een API koppeling tussen uw bedrijfssoftware en het CMS systeem of het digitaliseren van diverse processen (orderverwerking) valt onder voorwaarden wel binnen de subsidie regeling.

De wettelijke termijn is 13 weken, nadat alle benodigde stukken zijn ontvangen. In de praktijk duurt dit veel korter.

Bij goedkeuring ontvang je direct de subsidie. Na het afronden van het traject kun je worden gevraagd om stukken aan te leveren ter bewijs van de uitvoering. Je bent verplicht hieraan mee te werken.

De aanvraag voor subsidie kan worden ingediend van 1 januari 2022 tot en met 1 december 2024. Omdat het opstellen van het projectplan enige tijd vergt adviseren we je om zo snel mogelijk contact op te nemen voor een persoonlijk advies.

Ontdek jouw online kansen met onze gratis quickscan

Vul hier onder je gegevens in en wij gaan voor jou een Quick Scan toepassen op je website. Binnen enkele dagen ontvang je van ons een rapport van de scan.