Meer leads genereren

Leadpagina

Soltec Services / Zonopuwdak

“Kunnen jullie ons helpen om rechtstreeks bij onze doelgroep (consumenten) onder de aandacht te komen? We willen graag offerte aanvragen binnenkrijgen die onze medewerkers opvolgen.” Op basis van deze eerste korte vraag hebben we na uitgebreide inventarisatie en in samenwerking met Halte2 een speciale lead pagina ontworpen. Deze mini website is in z’n geheel gericht op het genereren van offerte aanvragen.

“INTEGREER GOOGLE ANALYTICS OP JE LEAD PAGINA, HIERMEE HEB JE INZICHT IN HET AANTAL BEZOEKERS, EN DE CONVERSIE.”

De perfecte combinatie tussen online en offline

Hoewel de verleiding groot is om vooraf zoveel mogelijk informatie in te laten vullen hebben we daar in dit geval bewust niet voor gekozen. Natuurlijk wil een sales medewerker graag alles weten, dat maakt het opstellen van een offerte immers eenvoudig. Nadeel hiervan is echter dat het formulier veel minder toegankelijk wordt, met minder leads als gevolg. Omdat onze opdrachtgever in haar dienstverlening juist kiest voor de persoonlijke benadering en ontzorgen past een beperkt formulier met persoonlijke opvolging beter. We vragen vooraf het minimale zodat de aanvraag voor iedereen te doen is. En tegelijkertijd maken we de techniek voor de consument hiermee ook eenvoudig (immers de vragen zijn niet moeilijk, dus hoeven we ook niet op te zien tegen de installatie).

Waarom een aparte lead pagina ipv de bedrijfswebsite uitbreiden?

Deze keuze heeft te maken met de doelgroep, de inrichting van de bedrijfswebsite en het doel. Hoewel de bestaande website al langer bestaat en een bepaalde ranking heeft opgebouwd en om die reden bij Google potentieel hoger zou scoren is in dit geval de keuze voor een losstaande mini website als lead pagina verstandiger. De bedrijfswebsite is inhoudelijk gericht op techniek en ondersteuning aan technische partners, de basis van onze opdrachtgever. Omdat we een andere doelgroep willen bereiken, namelijk consumenten, en juist ver weg willen blijven van de techniek is een toegankelijke lead pagina die niet afleidt van het doel de juiste keuze. Het biedt ons de mogelijkheid om vormgeving en inhoud volledig af te stemmen op de consument.

Heb jij ook een mooie commerciële uitdaging voor ons?

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende inventarisatie en kennismaking.

Ontdek jouw online kansen met onze gratis quickscan

Vul hier onder je gegevens in en wij gaan voor jou een Quick Scan toepassen op je website. Binnen enkele dagen ontvang je van ons een rapport van de scan.