Meer bezoekers & hogere conversie

Webshop | Woocommerce

Autolak Gigant

Autolak Gigant is dé specialist op het gebied van auto- en motor lakken (lakstiften en spuitbussen). Met een assortiment van maar liefst 120.000 lakstiften en spuitbussen voor ALLE merken, types en leeftijden is de webshop hét startpunt voor iedereen die zelf schade aan zijn of haar auto of motor wil herstellen.

Na de inventarisatie van de wensen heeft ons design team in samenwerking met de online marketeers de vertaalslag gemaakt naar een vernieuwd concept. Hierbij is uitgebreid aandacht besteed aan de assortiment-indeling en de verschillende fases van het aankoopproces.

Resultaat is een overzichtelijke en commercieel ingestoken webshop waarbij voldoende ruimte is voor toekomstige uitbreiding. Het Woocommerce platform biedt volop mogelijkheden qua design, presentatie en Google vriendelijke opbouw (SEO).

“KUNNEN JULLIE ONS HELPEN MET VERSIE 2.0 VAN ONZE WEBSHOP?”

Intuïtieve zoekfunctie bij Autolak Gigant

Voor een prettige werking in combinatie met het grote aantal producten implementeerden we een speciale zoekfunctie die zoekt in relevante productdata. Voor ‘merk’, ‘kleurcode’, ‘kleurnaam’ of een combinatie van gegevens in en we tonen direct het meest relevante resultaat. Vanuit een gevonden resultaat kan eenvoudig naar een bijbehorend product worden doorgeklikt, gebruiksvriendelijkheid staat bij deze module voorop.

Meer bezoekers en hogere conversie

Hoewel de vorige website al goed converteerde zagen we bij aanvang van het project mogelijkheden om de conversie verder te verhogen. Dit in combinatie met een toename van het aantal bezoekers (kwalitatief) is er sprake van een vliegwiel effect. De komende periode wordt verder gewerkt aan verhoging van de omzet per order door verdere uitbreiding van cross-selling.

Kwalitatieve content

We hebben de platte product data uit de autolak-kleur-bestanden verrijkt zodat er voor de consument goed leesbare informatie is ontstaan. De consument wordt voorzien van technische informatie in combinatie met voldoende aspecten die de ‘onzekerheid’ over de juiste aankoop wegnemen.

Heb jij ook een mooie commerciële uitdaging voor ons?

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende inventarisatie en kennismaking.

Ontdek jouw online kansen met onze gratis quickscan

Vul hier onder je gegevens in en wij gaan voor jou een Quick Scan toepassen op je website. Binnen enkele dagen ontvang je van ons een rapport van de scan.